Pædagogen som tusindkunstner

Beboernes drømme af alle slags skal italesættes og  tages alvorligt. Derfor er pædagogikken på botilbudet anerkendende, den er ”learning by doing”,  den yder hjælp til struktur i beboerens liv og dagligdag, og den er ikke mindst inkluderende.

Det stiller store krav til det pædagogiske personale som skal være tusindkunstnere for at få det hele til at bevæge sig fremad.

 

Mange aktiviteter

Samtaler, samvær og deltagelse i mange aktiviteter fører med sig, at beboeren bliver mere og mere klar over, hvad han kan og vil. Jo flere situationer, der er positive, jo mere vil han være med til, vil han gøre.

Pædagogerne på Botilbudet må være opfindsomme. Hente faglig inspiration i pædagogiske modeller, men først og fremmest med indlevelse i den enkelte person, igennem opbygning af relationen, igennem aktiviteter og gode oplevelser, igennem drøftelse med kollegaer, finde frem til hvad der virker og baner vejen til udvikling hos den enkelte beboer.

 

Pilot i eget liv

Hverken Botilbud, pædagoger eller nogen andre kan sætte beboerne i god udvikling. Det kan kun de selv.
Ethvert menneske er pilot i egen indlæring, udvikling og i eget liv. Dette gælder også selv om mennesket har store vanskeligheder.

Det er vores opgave at hjælpe med, iscenesætte og garantere miljøet således, at den henviste beboer selv begynder at opdage, at han kan, at han er regnet og at han kan lære mere.

Flere artikler om pædagogik:

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?

Hvordan bliver vi bedre til affaldssortering?  I samarbejde med beboerne, har Botilbudet i Holsted haft et projekt, hvor der har været fokus på at finde anvendelige måder til at sortere affald på.Beboerne har været med i hele processen. Lige fra rengøring af...

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023

De Olympiske-Lege: OL 2023  Fællesskab, konkurrence og samarbejde beskriver ganske præcist Botilbudet i Holsteds deltagelse i de Olympiske-Lege på Tvind.Igen i år var der langt op til én weekend fyldt med aktiviteter for alle. Arrangementet favner alle både dem,...

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens indflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet

Haven og dens inflydelse på beboernes hverdag og livskvalitet   Botilbudet i Holsted åbnede vores have for at give besøgende en unik mulighed for at opleve vores smukke have i samarbejde med naturfrednings foreningen. Vi har gavnet biodiversitet, ved at så vilde...